İki Şafak Arasında Etik ve Ahlak: Selman Nacar’la Filmlerindeki İkilemlere Dair Söyleşi
DOI:
https://doi.org/10.47613/reflektif.2022.62Abstract
Bu söyleşinin amacı Selman Nacar’la ilk kısa filmi Kuyu (2015) ile ilk uzun metraj filmi İki Şafak Arasında (2021) üzerinden bugüne kadarki yönetmenlik pratiğini konuşmak ve Nacar’ın ilgi odağını oluşturan gündelik hayatta etik ve ahlak arasındaki ikilemlere dair gözlemlerini paylaşmaktır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde hukuk ve sinema alanlarındaki eğitimini tamamladıktan sonra Columbia Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi alan Nacar konularını seçme biçiminden hikayeyi oluşturma sürecine ve kamera kullanımından festival yolculuğuna filmlerine dair tecrübelerini anlatırken hem karakterleri hem de kendisi açısından neyin iyi, doğru, değerli, hakkaniyetli, adil ve meşru olduğuna dair Feride Çiçekoğlu’nun sorduğu soruları yeni sorularla derinleştirmeyi seçiyor. İkilemlerin ve karar vermekte zorlanmanın farklı kültürleri anlama çabasıyla ilişkisi, empati, taviz, feragat gibi kavramlar üzerinden ilerleyen sohbet Nacar’ın meselelere yaklaşımı ile bir sonraki projesi olan Tereddüt Çizgisi arasında bağ kuruyor.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2022 Selman Nacar, Feride Çiçekoğlu
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.
All manuscripts which are submitted to the REFLEKTIF Journal of Social Sciences should not be published, accepted and submitted for publication elsewhere.
In case an article is accepted for publication it is allowed to combine the article with other researches, to conduct a new research on the article or to make different arrangements on condition that the same license is used including the commercial purpose.
As an author of an article published in REFLEKTIF Journal of Social Sciences you retain the copyright of your article and you are free to reproduce and disseminate your work.