Konumsallık, Mülakatlar ve Göç Çalışmalarında Araştırmacı Olmak
DOI:
https://doi.org/10.47613/reflektif.2022.75Anahtar Kelimeler:
mülakat, metodoloji, konumsallık, Türkiye, göçÖzet
Bu makale, araştırmacı olarak içinde bulunulan, özellikle göç çalışmalarındaki, konumsallık tartışmalarına katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Göç alanındaki mevcut akademik çalışmalar, araştırmacının konumsallığını göçmen topluluğun içinden olan içerideki araştırmacı ve kendi kimliğinin dışında bir kimliğe sahip göçmen topluluk ile etkileşimde olan dışarıdaki araştırmacı diye ele alır. Bu makale, araştırmacının ev sahibi topluluğun içinden kabul edildiği ve mülakat sorularının göçmen bir gruba dair olduğu bir konum olan atfedilen içerideki kategorisini ortaya koymaktadır. Bu kategori ile aynı menşee sahip olmanın etnik kimliğin ötesine geçen bir özellik olarak ortaya çıktığını ve görüşmecilerin ev sahibi topluluğa mensup olmasının, göçmen topluluğa mensup olmasından farklı etik boyutlar içermesinden dolayı ayrı bir kategori olarak ele alınması gerektiğini savunmaktadır.
İndir
Yayınlanmış
Nasıl Atıf Yapılır
Sayı
Bölüm
Lisans
Telif Hakkı (c) 2022 Ezgi Irgil
Bu çalışma Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License ile lisanslanmıştır.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'ne yayımlanması için değerlendirilmek üzere gönderilen makaleler, daha önce herhangi bir ortamda yayınlanmamış veya herhangi bir yayın ortamına yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.
Makalelerin yayıma kabul edilmesi durumunda ticari amaç da dahil olmak üzere ve aynı lisansı kullanılmak şartıyla, çalışmanın başka çalışmalarla birleştirilmesi, çalışmanın üzerine yeni bir çalışma yapılması ya da farklı düzenlemeler yapılmasına izin verilir.
REFLEKTİF Sosyal Bilimler Dergisi'nde yayınlanan çalışmaların telif hakları yazarına aittir. Yazarlar çalışmalarını çoğaltmak ve yaymakta özgürdür.